Real Noorderwijk ontving vrijdagavond de kampioen en bekerwinnaar Halle-Gooik. Deze ploeg had zich danig versterkt in de transferperiode waarbij ze onze sterspeler Zerouali kwamen wegplukken. Ze bestaat uit allemaal profspelers, trainen dagelijks is dan ook veruit titelfavoriet voor dit jaar.

Coach Gessner kan nog altijd niet beschikken over de gekwetste Bouyakoubi. -De wedstrijd begon en Real moet dadelijk merken dat de leiders komen voor de drie punten. Eerste minuut en Talhaoui moet al een bal in corner duwen. Halle met meeste balbezit en Noorderwijk loerend op de counter.

Na vijftal minuten een eerste gevaarlijke aanval van de thuisploeg maar de doelman stopt schot van El Attabi en ook de rebound Moussaoui word gestopt. Dan in de 10’ weer de thuisploeg die een knappe aanval opzet en El Attabi kan de 1-0 verzilveren.

Halle Gooik valt aan en Real verdedigt sterk. Na verschillende pogingen van de bezoekers moet Talhaoui zich gewonnen geven in na 16’minuut. 1-1 via Rahou. De bezoekers gaan er stevig in en als Kharroubi voor de tweede maal langs achter word onderuit geschopt krijgt Bisson terecht de gele kaart. Halle duwt door maar Real blijft verdedigend zeer sterk en 1-1 is de ruststand.

Dramatische 2e helft

De tweede helft begint dramatisch voor Noorderwijk. Eerste minuut en een vrijstaande Zerouali mag te makkelijk de 1-2 binnen tikken. Nu word het lastig en Gooik maakt een Lucky goal.1-3. Real probeert nu wat meer aanvallend maar de bezoekers straffen dit genadeloos af. Na 33’ word het 1-4. Real probeert nog met een vijfde veldspeler maar de profs uit Halle maken er in de 38’ nog 1-5 van. Dit is dan ook de eindstand.

Verdiende overwinning van de bezoekers. Real moet uit de eerste helft onthouden dat ze tegen deze ploeg twee helften super moeten zijn om hen punten te ontfutselen.

Volgende week moet Real tegen en naar Rosselies. Daar moeten zij met drie punten terug huiswaarts keren.